Horgászok, figyelem! Az Abért-tónál mától tilos a műcsalis horgászat április végéig

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége felhívást tett közzé a honlapján.

2019. február 15. és  április 30. között általános – műcsalis  – ragadozó halas tilalmat rendel el az Abért-tavakon.

A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idei enyhe februári időjárás miatt a csukák ívóhely keresése és szaporodása korán megkezdődhet. Az Abért-tavakban lévő ragadozó halállomány ebben az időszakban a legsérülékenyebb, hiszen a halak – viselkedésük és tartózkodási helyük miatt – az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kivett anyákkal együtt az ivadékaik is könnyen áldozatul eshetnek.

Az általános horgászetikai előírásokkal összhangban kizárólag a ragadozó halakra kerül 2019. február 15-től  elrendelésre az átmeneti pergetési, legyezési tilalom. Az ívások befejeztével újra engedélyezni fogják a műcsalis horgászatot.

Ezúton is kérik minden horgásztársukat, hogy a tilalom lejártát követően, az Abért-tavaknál a szabályokat betartva, kizárólag egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal pergessen és legyezzen.

 A részletes felhívás szövege itt érhető el.

A kép illusztráció.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →