Gyerekek hallottátok? Február 14-e: Nemzetközi Könyvajándékozó Nap

International Book Giving Day poster by Chris Haughton

Minden év február 14-én tartják a Nemzetközi Könyvajándékozó Napot (International Bookgiving Day).

Az ünnep egy önkéntes kezdeményezés, amelynek az a célja és küldetése, hogy annyi gyermeknek adhassunk könyvet, amennyinek csak lehet, és megszerettessük velük az olvasást.

A kezdeményezés itt nem áll meg, kiterjeszti küldetését és azt mondja: ne csak gyerekeknek adjunk könyveket, hanem ajándékozzunk családtagjainknak, barátainknak, sőt ismeretleneket is meglephetünk. Hagyjunk könyvet olyan helyen, ahol könnyen bárki elérheti: alkalmas erre a célra a váróterem, az autóbusz vagy vonat, a posta. Ezen a napon adományozhatunk könyveket a könyvtárnak, a kórháznak, a jótékonysági szervezeteknek.

A kezdeményezés hivatalos magyar facebook oldala itt, az angol nyelvű pedig itt érhető el.

Az ünnepre poszterek is készültek, amelyek ingyenesen letölthetők és kinyomtathatók. A két meseszép poszter Priya Kuriyan és Chris Haughton alkotása. Letölthetők innen.

International Book Giving Day poster by Priya Kuriyan

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →