A medve és a téltemető is állítja, hogy jön a tavasz

Vasárnap este még havazással tréfált meg bennünket az időjárás, de hétfőn már egyre több helyről érkeztek fényképek arról, hogy előbújtak az első hóvirágok.

Az Alpokalján is megjelent a tavasz szerény hírnöke, a téltemető. Elbújva az árokparton, meglapulva a nagyobb levelek árnyékában nő ez a kedves kis sárga virág, melyet kevesen ismernek. Akár a hóvirág, tavasz végén visszahúzódik. Itt olvashatsz róla többet.

Szombaton, február 2-án felhős, borús időre ébredtek a barlangjukból előbújó medvék,  reméljük, tényleg közeledik a tavasz. A néphagyomány szerint, ha a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából és a napos időben meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik, így hosszúnak ígérkezik a tél. Azonban ha a medve felhős, borús időre ébred, akkor hamarosan beköszönthet a tavasz.

A hétfői pár fokos visszaesést követően lassú enyhülés kezdődik. A hét közepére naposra fordul az idő.

Kedden az északnyugaton élők élvezhetik a nap sugarait, máshol felhős, borongós időre van kilátás, elsősorban délen és keleten az esernyőkre is szükség lehet, arra többfelé előfordulhat kisebb eső. A légmozgás már nem lesz jelentős. Hajnalban többfelé fagyni fog, északnyugaton -5 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet, majd napközben 2-7 fokot mérhetünk.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →