Mozizzunk! Bohém rapszódia!

Bohém rapszódia

Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody)

Aki még nem nézte meg, ne hagyja ki. Az idősebb generáció az emlékek, a fiatalabbak pedig a halhatatlan zene miatt.

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Forrás és fotó: https://port.hu/adatlap/film/mozi/bohem-rapszodia-bohemian-rhapsody/movie-203928

A filmről megjelent számos kritikát érdemes elolvasni, kettőt említünk véletlenszerűen a sok közül: itt és itt jelentek meg.

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →