Ismét kilyukadt egy távvezeték, hideg volt az óvodában

Télies az idő

Ma délelőtt fűtés nélkül maradt a Petőfi utcában lévő püspöki iskolába ideiglenesen áttelepült Aréna óvoda. Szombathelyen a héten 6500 lakásban okozott problémát a távhőszolgáltatás kimaradása, melyről bővebben itt számoltunk be. A ma délelőtti meghibásodás oka szintén egy távvezeték kilyukadása volt, amelyet csak ideiglenesen tudtak orvosolni. Ezért a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a hétvégére javítási munkákat ütemezett be, amihez kéri az érintett lakók segítségét. A Tájékoztatás szövegét több hírportál is közreadta itt és itt, mi is közöljük teljes terjedelmében.

„Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. január 31-én üzemzavart észleltünk, melynek következtében elégtelen volt a szolgáltatás a Petőfi Sándor utcában a püspöki iskola épületében. A meghibásodás hátterében távveztéki lyukadás áll. A fűtésszolgáltatás biztosítása érdekében a fűtési rendszerből elfolyt vizet pótoltuk és folyamatos pótlásáról gondoskodtunk, így a szolgáltatást 11 órától már zavartalanul biztosítani tudtuk.

Annak érdekében, hogy a távvezeték-lyukadás feltárása és a hiba elhárítása az udvaron történő legkevesebb feltárási munkával elvégezhető legyen, szakaszoló elzárók kerülnek 2019. február 2-án beépítésre. Az elzárók beépítését követően lesz lehetőség a hiba pontos helyének meghatározására és ekkor válik az is ismerté, hogy a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünet a fűtési kör mely részét fogja érinteni. A hibaelhárítás időpontját az érintettekkel egyeztetve fogjuk meghatározni, mert bár a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem oldható meg, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azzal az érintetteknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

A hibaelhárítás időtartamát és a hibaelhárítás időpontját az érintett távvezeték-szakasz feltárását követően tudjuk csak meghatározni. A műszaki körülmények alakításával minimalizáljuk a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünettel érintettek körét és a hibaelhárítás időpontjáról egyeztetni fogunk velük.

Jelenlegi információink alapján a távvezeték-lyukadás elhárítása érdekében a Petőfi Sándor u. 4. épület belső parkolójában lesz szükség a feltárásra, amiről a hétvégén a lakosságot tájékoztatjuk; egyben kérjük, hogy a gépjárművekkel ne álljanak meg a kijelölt területen, hogy ott a munkálatokat el tudjuk majd kezdeni.

Az elzárók beépítése és a feltárási munkálatok alatt a szolgáltatást zavartalanul tudjuk biztosítani, így sem az óvodában sem a lakóépületekben nem kell váratlan üzemszünetre számítani.

Szeretnénk megköszönni a felhasználók türelmét és együttműködését, amellyel a hibafeltárás és az elhárítás során munkánkat segítik.”

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →